Vi har testat Emmaljunga Scooter 4 S Air

Vi har testat Emmaljunga Scooter 4 S Air, här kommer en rykande färsk recension.

13

Tidigare i våras var vi uppe i Stockholm hos Bonti för att hämta ut en rykande färsk Emmaljunga Scooter 4 S Air, färgen heter Lounge black. Nu har vi provkört den i ett par månader så här kommer vår recension.

Emmaljunga Scooter 4 S Air är en klassisk sulkyvagn (sittvagn) med en fast framåtvänd sittdel. Sittytan är väldigt rymlig och ser otroligt bekväm ut. Nils sitter mycket bra i vagnen vilket gör att han gärna åker vagn. Sover gör han också väldigt gärna i den! Ryggstödet kan vinklas i flera olika lägen, liggläge (ej helt plant), viloläge och sittläge. Genom att ta tag i ryggstödet och dra det uppåt så kan man med lätthet skifta läge.

Funktioner;

4

Suffletten är fantastisk enligt mig! Den kan ställas i många olika lägen och är ett bra sol- och avskärmingsskydd. Nils som avskyr att få solen i ögonen trivs bra under suffletten. Trots att man fäller ner den kommer det in bra med luft och barnet kan fortfarande se ut på sidorna. Fullt utfälld så når den ända fram till bygeln. Enda nackdelen skulle kunna vara att man har svårt att se barnet. Jag har dock inte upplevt det som något problem utan tittar fram ibland eller drar bak suffletten för att ha koll.

2

3

12

Både handtaget och fotstödet kan ställas i flera olika lägen (se bilderna ovan) genom att trycka på de grå knapparna på insidan. Där tycker jag Emmaljunga tänkt till. Vagnen är mycket lätt att förstå sig på och de grå knapparna visar tydligt vart du ska trycka för att skifta läge etc. Mycket smart tycker jag!

Emmaljunga Scooter 4 S Air är ingen liten vagn och tar en del plats i bilen. Hjulen går dock lätt att ta av så det är att föredra om man ska åka långt och har mycket packning som ska få plats. Sen är ju allt relativt. Om jag jämför med vår tidigare vagn så är Emmaljunga Scooter liten men jämfört med en traditionell resevagn så är den stor…

Att fälla ihop den är enkelt om du ha vanan inne. Jag upplevde att det gick lite trögt de första gångerna men nu sitter det! Använd båda händerna för att öppna upp spärrarna på chassit, vik vagnen framåt och dra upp säkerhetsspärren på sidan. Vagnen blir lång och platt men man kan välja att vinkla upp handtaget och ha ryggstödet mer upprätt för att få en kortare (men högre) vagn. Så gör vi när vi ska få in den i vår bil som är en Audi A 4.

7

8

10

Varukorgen i vagnen känns rymlig. Du får plats med både skötväska, en extra tröja, skor etc.

9

Fempunktsselen är mycket lätthanterlig och axelremmarna kan fästas i två lägen vilket är bra när Nils växer.

1

Maxvikten är 15 kg.

11

15

Körkänsla När vi körde vagnen för första gången så fick vi en riktig aha-upplevelse. Det är en otroligt bra körkänsla och jag älskar lufthjulen! Vagnen rullar så bra och lätt. Det gillar ju vi som har grusväg. Framhjulen är svängbara vilket också är ett stort plus! Perfekt när man ska ta sig fram i butiker där det är trångt och en liten svängradie är att föredra. Hjulen går också att låsa fast om man önskar eller om behovet finns.

Tillbehör;

Det finns ju många olika sittdynor att köpa till. Vi valde Emmaljungas egna i färgen Lounge black, samma färg som vagnen. Snygg, smutstålig och passar till allt!

14

Om man har ett syskon som inte orkar gå hela tiden så finns det en åkbräda som passar till vagnen. Den säljs separat.

6

5

Slutligen, vi är otroligt nöjda med Emmaljunga Scooter 4 S Air. Det bästa med den enligt oss är rymligheten, att den är lättkörd och att Nils gillar den så mycket. En väldigt bra och prisvärd sulky som vi verkligen kan rekommendera.

/Sofi

SparaSparaSparaSpara

En kommentar på “Vi har testat Emmaljunga Scooter 4 S Air

  1. Hej hur fick ni ert chassi svart. Såg att det bara fanns silvrigt på Emmaljunga sidan. Tycker svart var snyggare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *