Allt du behöver veta om syskonvagnar!

Det finns en hel del modeller att välja på, och alla har sina finesser. Flera modeller av syskonvagnar är “på bredden”, det vill säga att barnen sitter bredvid varandra. De flesta av våra kunder föredrar den modellen, men det finns naturligtvis de som hellre vill ha en syskonvagn på längden för att lättare komma fram. Nuförtiden är dessutom syskonvagnar på längden inte så långa som de var för några år sen, vilket gör att det i stort sett är som att köra en vanlig duovagn.

Nedan hittar du en lista över alla våra syskonvagnar och lite smått om hur de fungerar. Behöver ni en tvillingvagn så kan samtliga modeller nedan konfigureras så de fungerar för två barn i samma ålder.


Köpa syskonvagn

Syskonvagn på bredden

Bugaboo Donkey2 Duo kommer i ett komplett paket med två sittdelstyger och ett liggdelstyg. Vagnen är uppbyggd så du använder samma ram, bygel och sufflett till både sitt- och liggdel. Du kan själv välja om du vill ha liggdelen till höger eller till vänster, och sittdelen går att vända mot dig eller ut mot världen. Det som är unikt med Bugaboo Donkey är att du med några enkla handgrepp trycker ihop chassit till en singelvagn. Du kan alltså lämna både stora syskonet och sittdelen på förskolan och gå vidare med en singelvagn! Där syskonsittdelen satt, fäster du en smart sidokorg för extra förvaring. Det går att fästa både ett och två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat.

Emmaljunga Double Viking 735 köper du i olika delar, och du kan välja att köpa bara det du använder för stunden. Du kan själv välja om du vill ha liggdelen till höger eller till vänster, och sittdelen går att vända mot dig eller ut mot världen. Vill du ha en singelvagn som alternativ då du bara har ett barn med dig, passar sitt- och liggdelen även på Emmaljunga Viking-chassit (säljs separat). Du kan fästa både ett eller två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat.

Mountain Buggy Duet är vår smalaste syskonvagn på bredden. Med sina 63 cm tar den sig fram nästan överallt! Sittdelarna är framåtvända, men du kan bygga om liggdelens ram till en mindre, enklare sittdel som är vänd mot dig. När det större barnet inte längre behöver åka vagn, kan du komplettera med en sidokorg för extra förvaring. Det går att fästa både ett och två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat.

Baby Jogger City Mini GT Double är en lättare variant av dubbelvagn, där båda sittdelarna är vända ut mot världen. Vagnen fälls ihop enkelt och tar liten plats när den är hopfälld. Välj själv om du vill ha liggdelen till höger eller vänster på vagnen. Dock kan du inte ha babyskydd fäst på vagnen.


Syskonvagn på längden

UPPAbaby Vista säljs som både duovagn med sitt- och liggdel till ett barn, och som syskon- eller tvillingvagn. Komplettera med den syskondel du behöver och extra adaptrar så har du oändliga möjligheter. Det går att fästa både ett och två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat.

Joolz Geo2 säljs som både duovagn med sitt- och liggdel till ett barn, och som syskon- och tvillingvagn. I syskonsetet ingår både sitt- och liggdelstyg så du kan välja om du vill ha det större syskonet på den övre eller undre positionen. När du använder vagnen till ett barn, har du istället en mycket generös varukorg på platsen för syskonsitsen. Det går att fästa både ett och två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat.

Emmaljunga har en Go Double-adapter som fungerar på modellerna NXT 90 och Super Viking. Go Double-adaptern fästs över vagnens framhjul och sen klickar du på en extra syskonsittdel eller liggdel. Det går att fästa både ett och två babyskydd med adaptrar som säljs separat.

Silver Cross Wave säljs som både duovagn med sitt- och liggdel till ett barn, men kan användas som syskon- eller tvillingvagn. Wave kan användas som syskonvagn med den medföljande sitt- och liggdelen direkt, då adaptrar för att fästa sittdelen framtill på chassit medföljer i paketet. Behöver du ytterligare alternativ kompletterar du med syskonsittdel/liggdel. Med sina 16 olika konfigurationsmöjligheter kan du verkligen skräddarsy din Silver Cross Wave precis som det passar dig. Det går att fästa både ett och två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat (en adapter för Silver Cross Simplicity babyskydd ingår i duovagns-paketet).

Baby Jogger City Select LUX har hela 20 olika kombinationsmöjligheter; från singelvagn till duovagn till syskon- eller tvillingvagn. Dessutom finns en en syskonsits som tillbehör, som ger det större barnet möjlighet att åka med vagnen sittandes även om hen vuxit ur sittdelen. Det går att fästa både ett och två babyskydd på vagnen med adaptrar som säljs separat.


Köpa syskonvagn

Ståbräda/syskonbräda

Ståbräda/syskonbräda är ett alternativ när det större barnet börjar bli ointresserat av att sitta i barnvagn, men fortfarande blir trött i benen på väg hem från förskolan eller på längre promenader. De flesta barnvagnsmärken har sina egna ståbrädor som passar till deras modeller, men det finns även några universala ståbrädor som fungerar till de flesta vagnsmodeller. Vissa ståbrädor har även en sits för barnet att vila på.


Vi hoppas att denna information hjälpte dig på vägen till att välja en syskonvagn! När du känner dig redo att beställa är du välkommen in till oss på Bonti, där våra säljare hjälper dig med de frågor du har. Vill du beställa online och har ytterligare frågor, hjälper vi dig via telefon eller mail. Alla kontaktuppgifter hittar du HÄR.

Ps. Glöm inte att registrera dig för våra nyhetsbrevsutskick! Vi har alltid flera förmånliga erbjudanden på stort och smått. Du registrerar dig lättast från vår startsida.