Anna testar; Ubbi blöjhink

Ubbi blöjhink

När min man och jag väntade vårt första barn hämtade vi ut en sådan där babybox hos en nu nedlagd barnbutikskedja. I boxen medföljde en blöjhink. ”HA!” tänkte vi som de rutinerade nollbarnsföräldrar vi var, ”vad är det här för trams och ful är den också?”. Helt okunniga om vad kombinationen bajs och rumstemperatur kan åstadkomma ställde vi hinken åt sidan. Bajs från en nyfödd gick visserligen bra. En bebis som fick smakportioner, det var hanterbart Men sedan när vår äldsta son övergått till enbart fast föda och dessutom åt samma som vi, med resultat att det som kom ur honom luktade som … ja ni fattar. Helt plötsligt blev den där blöjhinken ganska intressant ändå. Och visst, det blev någorlunda luktfritt. Men hinken såg ut som ett plastig rymdskepp som landat i vårt badrum och påsarna man skulle ha till ruinerade oss, för att inte tala om hur svara de var att få tag på! Det slutade med att vi slängde ut blöjhinken och övergick till att ha en mycket liten sophink vid skötbordet och byta påse väldigt, väldigt ofta.

ubbi_2

Säg hej till Ubbi! Ja, sedan några månader tillbaka har vi trots allt givit den nya generation blöjhink en chans. Som något mer rutinerade trebarnsföräldrar har vi fått fördjupade kunskaper i avföring till en nivå vi aldrig ens kunnat föreställa oss för sex år sedan. Men det är något med Ubbi jag gillar. Nu är utseendet enligt min åsikt sekundärt, men det skadar inte att det här är en blöjhink som går att få i en färg som matchar ens badrum och att den har en ganska snygg, retro-look över sig. Inte heller skadar det att den är rymlig samt lätt att öppna och stänga. Den har dessutom ett smart barnlås, noggrant testat men aldrig genomskådat av vår nyfikna ettåring. Bäst av allt är dock det bilden längst ned till höger i collaget ovan visar: till skillnad från andra hinkar som påstår sig vara luktfri så är Ubbi faktiskt luktfri. Med locket stängd kunde två små känsliga näsor sitta bredvid och sniffa. Min tanke var att ta en bild på deras reaktion efter att jag öppnat upp Ubbi men de sprang med kväljningar där ifrån så snabbt att de inte ens fastnade på film. Vill ni veta något mer som inte fastnar? Till skillnad från vår gamla plasthink som sög åt sig både lukt och ibland färg, så är Ubbi av metall och med mycket bättre motståndskraft.

ubbi_collage

Sen gillar jag skarpt, mer än skarpt faktiskt, att Ubbi inte rånar dig månatligen om du inte själv väljer det. För trots att det finns särskilda påsar som passar perfekt i Ubbi så kan man även använda precis vilken påse som helst. Vi har blandat friskt, allt funkar!

Nackdelarna med Ubbi är att när man öppnar upp den för att slänga ned blöjan så kommer ju puffar av lukt ut, och det doftar inte jordgubbar direkt. Samtidigt tycker jag om att öppningen är stor, mindre risk att man oavsiktligt klämmer ut klet på sina egna händer när blöjan ska slängas. Sen hade jag önskat att öppningen styrdes med en pedal, för ibland befinner jag mig i lägen där jag har äcklig blöja i ena handen, vilt snurrande alligator… jag menar bebis, i andra handen och noll händer över att öppna blöjhinken med. Men i stort sett är det här den bästa blöjhink vi haft och utan tvekan den allra snyggaste dessutom.

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.