BBhugme gravid- och amningskudde

BBhugme är en mångsidig produkt som när den inte används lätt kamouflerar sig i den övriga inredningen utan att avslöja sin huvudsakliga uppgift. En amningskudde med hög snygghetsfaktor får gärna ligga framme i soffan eller sängen så länge som vi själva använder den eller har vänner och familj som kan tänkas använda den.

Produktinformation

”BBhugme är i huvudsak en gravid och amningskudde men kan också användas som ett babynest, till träning exempelvis yoga, pilates och massage. Bbhugme är designad och utvecklad av tre norska, kvinnliga kiropraktiker och entreprenörer, som specialiserat sig inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida. Det handlar framför allt om att vila kroppen rätt.”

  • Överdraget är tillverkad i den mjukaste bambu och är Oeko-Tex certifierad.
  • Silikonringarna är BPA fria
  • Fyllningen inuti kudden består av små ESP-kulor som valts ut för sina antibakteriella egenskaper.
bbhugme_5
Kudden finns att få i fem olika färger vilket är ett rent genidrag. Färgerna känns moderna och väl avvägda för att passa i våra nordiska hem. Detta är färgen ”Dusty Pink”.
bbhugme_6
Amningskudden kommer i en kanvaspåse perfekt att ta med på resan!

Min upplevelse av BBhugme

Kudden finns att få i fem olika färger vilket är ett rent genidrag. Färgerna känns moderna och väl avvägda för att passa i våra nordiska hem. Jag som är en riktig latmask bäddar gärna inte med överkast. Istället lägger jag gärna lite extra pengar på tjusiga bäddtextilier. Får vi finfrämmande bäddar jag noga med täcken och kuddar och ställer gärna kuddarna vertikalt lutandes mot väggen. Ännu tjusigare blir det med en ”korvkudde” bakom eller framför. Just nu används kudden som sovstöd i sängen och då bäddar jag med kudden istället för att stoppa undan den.

bbhugme_1
Då kudden är otroligt lätt i vikt och mysig i tyget blev den snabbt en favorit hos Arvid. Han rider ofta runt på den.

Påsklovsveckan spenderade vi i Idre fjäll och jag passade på att ta med BBhugme. En kudde brukar jag ta med mig av den enkla anledningen att den luktar hemma och trygghet. Kudden kom till användning på många sätt. Redan i bilen upp till Idre kunde jag använda den som stöd för vila i bilen. Väl uppe i stugan användes den av flitigt av Arvid som riddjur, av mig som sovstöd och av min svägerska som amningskudde. Kudden knyts enkelt runt midjan. Min svägerskas utlåtande låter såhär -BBhugme ligger som en orm runt mig, nära och bra. Det behövs inget stöd för att rätta till honom att komma närmre mig och jag upplever att amningen inte kräver en lika stor insats av mig kroppsligen.

bbhugme_2
Min fina svägerska Madeleine och Alfred passade på att prova BBhugme som amningsstöd under påsklovet i Idre fjäll.
bbhugme_3
Knyt fast kudden runt höften så håller den sig på plats under amningen.

Något jag minns tydligt från de första månaderna med amning är det återkommande problemet med nackspärr. Med en smärtfylld amningsstart med inslag av blödande bröstvårtor glodde jag maniskt på Arvid för att korrigera minsta lilla feltag. Jag hade köpt en kudde helt i naturmaterial som var tung, otymplig och svår att forma. När lillasyster kommer i juni ser jag fram emot att amma igen med lite mer erfarenhet och verktyg som är ergonomiskt framtagna för att underlätta amningen. Kvalitéer som verkligen imponerar med BBhugme är just formbarheten i materialen och den ringa vikten. Min tidigare amningskudde fylld med ekologisk dinkel passade utmärkt in i min idé om att använda så mycket naturliga material som möjligt till bebisen men tyngden rimmade illa med användarvänligheten.

När Underbara Barn´s popup mässa var i Frihamnen i våras passade jag på att få en presentation av BBhugme från en av företagets representanter. Vilket engagemang och glädje Åsa förmedlade för sin produkt. Vi stod och pratade länge och jag fick tips om fler användningsområden och även information om materialvalen.

bbhugme_4
Kvällsvällingen i Arvids favoritposition.
bbhugme_7
Ett gott stöd för vila.

bbhugme_8

ESP-kulor som kudden är fylld med har en lätt vikt vilket för mig är vinnande. Under tiden jag ammade svettades jag väldigt mycket och samma sak gäller när jag sover med kudden som stöd. Kulorna suger inte åt sig fukt och innerkudde med fyllning går bra att duscha av. Kuddvaret tvättas i maskin i 40 grader. Silikonringarna kan användas som bitringar och kokas vid rengöring.

Kudden kan även användas vid gravidmassage. Man formar helt enkelt kudden till en ring och lägger magen i hålet. Efter lite bökande kan jag för första gången på väldigt länge ligga på mage och även flexa ut ryggen framåt. Med 19 kg plusvikt är det helt ljuvligt att efter en heldag lägga sig på mage, stretcha ut ryggen och kanske även få en ryggmassage.

Som sovstöd är BBhugme helt ljuvlig. I tillväxtperioder under denna graviditet har magen känts otroligt stram och tung. Liggandes på sidan knölar jag in kudden som stöd under magen och kilar in den som stöd mellan benen. Vill man ha en ”stabbigare” kudde drar man åt silikonringarna hårdare runt innerkudden. Likaså drar man isär dem för en lösare kudde. BBhugme imponerar med sin mångfacetterade användning. Det här är den perfekta presenten till den nygravida kvinnan som kommer komma till användning under lång tid! Eller varför inte till den blivande tvåbarnsmamman med dille på mångfunktionella produkter.

/Emelie

+ Lätt att forma runt kroppen

+ Multifunktionell produkt med flera användningsområden

+ Snygga färger med en design som passar in i övrig inredning

– Svårt att välja färg ; )

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.