Fem julklappstips till den som går i väntans tider!

Fem julklappstips till den som går i väntans tider! Vi bad Anna Lavfors (ombarnvagnar.com) som väntar sitt 4:e barn att tipsa om önskeklappar till den gravida och här är hennes lista.
gravid_tips
1 Amnings-BH BOOB Fast Food
För många är amnings-BH något som tas i bruk efter förlossningen. För mig är det en gudagåva för min växande kroppshydda. Med BOOBs Fast Food medföljer nämligen en förlängning som gör att BHn inte måste kännas som en kobra som kramar om din bröstkorg alldeles för tight. Andnöd och hoptryckta lungor har man som gravid nog av som det är. Dessutom är BOOB Fast Food mjuk och bekväm utan byglar, och finns i många glada färger! Här hittar du amningsbh:ar från Boob.
2 En snygg skötväska att använda som BB-väska
Jag har som blivande fyrbarnsmor utvecklat en fetisch för att använda saker för första gången på BB. Det gör att det känns lite mindre sjukhus och lite mer som exotisk och lyxig reseupplevelse där jag fick en bebis på köpet. Att då som gravid få ha en helt ny skötväska att packa ned BB-nödvändigheterna i är en perfekt present och en prydnad medan den står på sovrumsgolvet och inväntar förlossningen. Dessutom kan ju skötväskan användas ännu mer flitigt när barnet väl har anlänt! Win-win kallar jag det! Storksak + Bugaboo skötväska
Mysig filt att sova med
Det mysigaste en bebis vet är väl doften av föräldrarna, så att i god tid införskaffa en fin bebisfilt som man sedan sover med tills den marinerats tillräckligt i kärlek, gravidsvett och tårar är något jag verkligen kan rekommendera. Att efter att ha gosat med filten i flera månader äntligen få se sitt lilla barn invirad i den är en fantastisk känsla. Som positiv bieffekt innebär en extra filt i sängen också att man får vänja sig i förväg vid mindre utrymme när man sover. Pärlsammetsfilt från Elodie Details. HÄR hittar du alla våra babyfiltar online.
Rejäl amningskudde som kan dubbeljobba som sängpartner
När kroppen blivit så stor och tung att magen lämnar en krater efter sig i madrassen när man stigit upp om morgonen så kan en amningskudde att krama om i sängen vara en fantastiskt skön avlastning. Jag vet inte ens om jag längre är fysiskt förmögen att sova utan en kudde mellan knäna? Och med tanke på det typiska tjatet om att ”passa på att sova medan man kan” så skadar det ju inte att som gravid ge sin kropp de bästa förutsättningarna för en bra vila. Amningskudde stor från Doomoo.
Bärsjal
Nu när jag ska få min lilla fyra tänkte jag att det kunde vara dags att lära mig av tidigare erfarenheter. Mina barn har inte varit några fan av att rullas i plastbalja som nyfödda på BB, och eftersom att min man de två senaste gångerna är den som varit hemma med syskonen så har jag ställts inför situationen att frukosten slutar om en kvart, bebis vägrar släppa mamma och det finns ingen annan som kan ta över. Så den här gången önskar jag mig en mysig bärsjal, så jag kan mätta min hungriga mage och tillfredsställa bebis närhetsbehov på samma gång! Frukostbuffén, här kommer jag! Tricot Slen bärsjal i ekologisk bomull, finns i många färger, du hittar dem här.
/Anna Lavfors

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.