Fokus på; Amnings och gravidplagg från Boob

Amnings och gravidplagg från Boob

När Elle är två veckor måste Andreas jobba sin sista vecka innan semestern. Jag packar in barnen i bilen och kör upp till Söderhamn för en sommarvecka hos barnens farmor och man. En helt underbar vecka som fick ett lite snöpligt slut då mjölkstockning smög sig på.

13
Boob gör även andra produkter än kläder, här deras populära Relief pads.

När jag ammade Arvid var mjölkstockning min värsta mardröm. Med blödande bröstvårtor och en spricka som aldrig ville läka var jag livrädd för mjölkstockning. För att lindra smärtan mellan amningstillfällena använde jag ”warm/cool relief pads” från BoobLikt en vanlig värmekudde går dessa att både värma och kyla. När jag inte hade dem i bh´n fyllde jag kuporna med fetvadd och avslutade med att packa in brösten med en annan fiffig produkt som liknar ett par stoppade folielock. Boob har nyligen lanserat en liknande produkt ”Windblocker fleece pads” som skyddar brösten mot vind och kyla. Till Söderhamn åkte jag utan varken relief pads, fettvadd eller folielock och det fick jag bittert ångra. 39,5 i feber och ett bröst som höll på att explodera. Efter att ha ”överlevt” en mjölkstockning är jag nu tillbaka till att skydda brösten ordentligt. Ett plagg som gör just det är Boobs tröja b-warmer som jag tänkte berätta mer om.

Boob, lika kärleksfull mot moder jord som den gravida och ammande kvinnan.

”Idén till Boob föddes en kall, blåsig höstdag 1999 när jag såg min syster amma sin nyfödde son, med nordanvinden svepande kring magen. Där och då insåg jag att mammor, som alla superhjältar, förtjänar den rätta utrustningen.”

/Mia Seipel, grundare av Boob

Boob gör kläder för mammor i alla stadier, med smart dubbelfunktion för graviditet och amning. Boob är ett av de svenska företag som insett sitt ansvar som producent och gör så med omtanke om produktion, människorna och miljön. Hela 83% av produktionen år 2015 utgörs av hållbara material och all produktion sker inom Europa.

Inte nog med att ett miljöengagemang är bra för moder jord, jag tror även att det är strategiskt smart för den kundgrupp som Boob har. Många med mig börjar intressera sig mer för mer hållbara och ekologiska alternativ när vi skaffar barn. Något som imponerar stort är Boobs transparens på hemsidan. Där kan man läsa om fabriken i Portugal som står för 45% av tillverkningen. Att t.o.m. läsa namnet på fabriken upplever jag som nytänkande i en bransch som inte är känd för sin ärlighet.

14
“I am yours, to love, wash and wear. When you are done with me please hand me over to someone who needs me”- Jag gillar starkt när produktens alla exponeringsytor används. Ett litet meddelande till bäraren av plagget på baksidan av storlekslappen i nacken. Så smart och fint!

Min upplevelse av Boobs kläder

I min garderob hänger sedan tidigare två mycket omtyckta klänningar från Boob. Därför har jag haft höga förväntningar även på dessa två testplagg. Först ut är ett par leggings i leopardprint med det passande namnet ”once-on-never-off”. Det andra plagget är hoodien B-warmer i färgen khaki. Modellen är återkommande och till varje säsong släpps den i nya färger. Här finns den i en snygg mörkblå kulör och Här i klassiskt svart.

4 (10)
B-warmer är det perfekta plagget för gravida och ammande kvinnor året om.

Once-on-never-off-leggings

Dessa är precis så sköna som utlovas! Kvalitén påminner om ett par träningsbyxor utan att vara lika glatta i tyget. Dessa leggings är fantastiskt mjuka med perfekt elasticitet som håller om på rätt ställen. Jag skulle vilja lyfta fram att just passformen och kvalitén är vinnande med dem. Ofta tycker jag att leggings antingen blir sladdriga eller styva i tyget efter några tvättar. Efter 10 tvättar känns dessa fortfarande som nya med endast lite tvättludd som påminner om att de använts. Det här är ett par gravidleggings med hög midja där hela magen får plats under den långa mudden. En hög mudd är otroligt skönt med stor mage då man slipper glipor men självklart kan den även vikas ner. Leggingsen är även supersköna för en nyförlöst kropp som min och jag anar att de kommer fortsätta att vara en favorit i garderoben även när magen gått tillbaka. Leopardtryck är ett favoritprint hos mig så jag gillar dessa lite extra mycket.

2 (12)
Leopardleggings på utflykt vid sjöbodarna. Underbara sommardagar på Svartlöga i norra ytterskärgården.

Tyget är gjort av 95% lyocell och 5% elastan. Lyocell är för mig ett nytt begrepp. På Boobs hemsida  finner jag mer information om alla material som används vid deras produktion. Lyocell kommer från snabbväxande eukalyptus och är alltså en cellulosafiber. En av fördelarna är att den kan odlas i ett slutet system vilket gör att vattenkonsumtionen blir liten, endast 5% av mängden som går åt vid konventionell bomullsodling. Helt klart en lyckad kombination!

B-warmer hoodie

När solen gassar är det lätt att glömma bort vindarna som viner runt husknutarna och speciellt hur blåsigt det kan vara vid havet. Mot kylslagna vindar fyller B-warmer en bra funktion. Hoodien har ett framstycke fodrad med fleece som skyddar hela bystområdet mot kyla. Tröjan har både gravid och amningsfunktion och jag har haft möjligheten att prova båda användningsområdena. Denna dubbla funktion gillar jag extra mycket. Det blir dyrt att handla nya plagg för både en graviditet och amningsperiod och därför är Boobs kläder extra uppskattade för mig. Kvalitén på tyget är härligt tjockt och mjukt likt mjukiskläder. Magen fick god plats ända fram till att jag födde Elle tack vare den lite längre modellen. Längden på tröjan får ett extra plus i kanten. Den är ett mellanting mellan vanlig tröjlängd och klänning. Såsom namnet avslöjar har denna hoodie en luva med dragsko. Efter 10 tvättar ser jag ingen skillnad på plagget.

6
B-warmer är superenkel att använda vid amning. Bysttyget lyfts bara upp vilket också skyddar mot exponering.
7
Elle, 5 veckor.
kollage
BF är här! Arvid med feberrosor på kinderna. Skönt att Elle stannade i magen ytterligare 5 dagar tills hela familjen var friska igen.

ny

Tyget är gjort av 95% ekologisk bomull vilken är GOTS certifierad (woop woop) och 5% elastan. Fleecen är 100% återvunnen polyester med ett ursprung från gamla PET-flaskor.

Sammanfattningsvis så är jag mycket nöjd med dessa två plagg. Passformen är god. Storleksmässigt är de ”true-to-size”, eventuellt att leggingsen är något större. Tvättråden är maskintvätt 40°. Boobs gravidleggings är de bästa jag testat genom två graviditeter och de är överlägset bättre än de billiga kedjornas. B-warmer är det perfekta plagget för gravida och ammande kvinnor året om.

 /Emelie

+ Att plaggen har dubbelfunktion för både graviditet och amning.

+ De medvetna valen i materialväg. Mer GOTS och Oeko-Tex åt folket!

– Jag skulle önska att B-warmer var lite mindre sportig i utseendet.

Reds anm; Nu har vi precis fått in höstens första nyheter från Boob- här ser du vårt sortiment av Boob online i vår webshop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.