Maxi Cosi Mobi XP Comfort

1
Nils älskar att sitta i sin Mobi XP Comfort och är väldigt nöjd under hela bilfärden.

Efter sommaren var det dags för mig att börja jobba igen efter en lång föräldraledighet. Det betydde att vi var i behov av en bil till och naturligtvis en till bilbarnstol. Valet föll på Maxi Cosi Mobi XP Comfort och vi har inte ångrat oss! Här kommer vår recension.

Första intrycket

När vi hämtat vår Mobi XP Comfort så hade vi stolen ståendes inomhus ett par dagar innan vi monterade fast den i bilen då Nils pappa G var ute och reste och bilen stod på Arlanda. Jag hade packat ur stolen och ställt fram den för att ta några bilder. Nils som är en väldigt nyfiken liten pojke ville gärna prova den på en gång och sen satt han där. Han vägrade faktiskt att gå ur den och blev väldigt arg på sin mamma som till slut fick lyfta ur honom! Det jag reflekterade över efteråt var hur bra han satt i stolen. Det såg så otroligt skönt ut och bilbarnstolen känns ergonomiskt genomtänkt. Vilket bra första intryck!

Montering

9

2

3

Bruksanvisningen som följer med stolen, som vi fick leta efter men hittade under stolen ( kan vara bra att veta!) är lätt att förstå och G läste igenom den innan han satte fast stolen som monteras med bilens bälte, stödben och förankringsband. En markering visar hur långt ut på sätet den ska monteras vilket gör den lätt att sätta dit. Den tar dock en del plats och då har vi ändå en stor bil (BMW 520). Vi upplever att det blir lite med utrymme för den som ska sitta i framsätet. Samtidigt så blir ju utrymmet begränsat vilken bilstol du än har.

4
Stolen monteras enkelt med bilens bälte, stödben och förankringsband. Enkla symboler och pilar guidar allt på plats!

Komfort

Nils älskar att sitta i sin Mobi XP Comfort och är väldigt nöjd under hela bilfärden. Det finns fyra lutningslägen och den går att luta under färd, en av de absolut bästa egenskaperna med stolen tycker vi. När vi åker långt och Nils ska sova/är trött så tar vi bara tag i framkant under stolen och drar ner den, så smidigt! Mobi XP Comfort är vadderad, väldigt mjuk och har en avtagbar nackstödskudde som gör att Nils sitter mycket bra i den. Bälteskuddarna sitter bra mot hans kropp och benutrymmet är mycket bra då stolen sitter långt ut på sätet. Har man stolen helt upprätt blir benutrymmet enormt, vilket gör att vi kan använda stolen länge. Bälteskrokarna underlättar när man ska lyfta i och ur honom. Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare men nu så känns det otroligt praktiskt, en mycket bra uppfinning!

5
En avtagbar nackstödskudde ingår för extra komfort.
6
Har man stolen helt upprätt blir benutrymmet enormt, vilket gör att vi kan använda stolen länge.
8
Säkert 5-punktsbälte med extra vaddering för komfort. Enkelt justerbart bälte.

Utseende

Designen är genomtänkt. Klädseln är snygg och känns både smuts och slittålig. Den går lätt att ta av och tvätta i maskin. Jag personligen gillar den grå färgen (Finns även i helsvart för den som vill) och den ger ett nätt intryck trots att den är ganska tung. Vi gillar den!

Säkerhet

“Vi på Maxi-Cosi kan bilbarnstolssäkerhet. Under flera decennier har vi utvecklat enkla, praktiska sätt att transportera barn säkert med bil. Vi arbetar hela tiden för att förnya och testar våra bilbarnstolar, för att göra dem ännu säkrare, bekvämare, praktiska och enkla att använda.Vi vill att du ska koppla av och njuta av allt roligt med din familj i våra säkra bilbarnstolar.Tack vare vår kunskap och erfarenhet, kan vi skapa produkter som gör skillnad. Produkter som verkligen bidrar till tiden som familjer tillbringar tillsammans. Produkter som gör alla dessa fina stunder tillsammans ännu finare. Välkommen till Maxi-Cosi-familjen”. (text hämtad från Maxi Cosi’s hemsida. HÄR kan du läsa mer)

HÄR kan du läsa om vikten av att låta ditt barn åka bakåtvänt.

Produktinfo

Maxi Cosi Mobi XP Comfort är en bakåtvänd bilstol med extra vaddering som är särskilt utformad för barn mellan nio månader och fem år. Det går att spänna fast stolen med bilens säkerhetsbälten. Mobi XP Comfort kan lätt fällas bakåt, och har fyra olika lägen för vila eller sömn. Stolen är mycket bekväm och levereras med ett stötskydd för huvudet. Barnets huvud skyddas också av stolens större övre vingar. Eftersom stolen är bred och hög kan den användas under en längre period när barnet växer snabbt. Maxi-Cosi Mobi XP Comfort har fått utmärkta resultat i säkerhetstester och ger det lite äldre barnet bästa möjliga skydd.

Slutligen

Bilstolen känns rejäl och stabil! En 5-punktsele för högsta säkerhet och större sidovingar ger extra skydd för barnets huvud. 5-punktselen kan justeras i tre olika höjder vilket är bra när Nils växer. Nils sitter både skönt och säkert i bilen vilket får oss att känna oss väldigt trygga med Mobi XP Comfort. Den har fått bra resultat i säkerhetstester och det är ju alltid skönt att läsa tycker jag. Vi är väldigt nöjda med vårt val av bilstol och kan varmt rekommendera Mobi XP Comfort till dem som är ute efter en säker, praktisk, skön och snygg bilstol!

7
Större sidovingar ger extra skydd för barnets huvud.

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.