Vi testar Babysitter från Baby Björn

Babysitter Balance Soft i färgen Frost Green cotton från höstens kollektion The woods collection

The woods collection är Baby Björns höstkollektion i härliga färger. Inspirationen är hämtad från de svenska skogarna. Vilket ögongodis denna kollektion består av. Så mycket vackert! Kika bara på ”behind the scenes” filmen inspelad under plåtningen av produktbilderna. Titta här  Kollektionen innefattar bärselar och babysitters med talande namn som Björnbärsröd, Tallgrön, Dimblå och Frostgrön.

11liten
Nyfiken i en strut, vill gärna vara med och packa upp den nya babysittern!

För att få någonting gjort hemma med en 5-månaders baby använder jag mig mycket av roterande lekstationer. Det påminner lite om cirkelträningspass på gympan från grundskolan. Filt i kök med leksaker, filt i vardagsrum med andra leksaker, Stokke Steps på den tillhörande Stepsstolen vid matbordet och Baby Björn babysitter som ambulerande runtom i huset. Babysittern får även följa med på olika aktiviteter utanför huset.

1
När jag inte skriver recensioner eller är föräldraledig jobbar jag med mosaik. Till årets inventering följde min underbara svägerska Teresia med som barnvakt. Vi satte snabbt upp en lekstation på lagret och babysittern fick självklart följa med.

Elle har nyligen tagit ett riktigt utvecklingssprång. Hon står nu på alla fyra och vaggar fram och tillbaka. Det är nästintill tvångsmässigt. Jag lägger alltid ner henne på rygg men snabbt som en vessla kränger hon runt kroppen och börjar sitt ”arbetspass” på mage. Hon kämpar tills hon skriker rakt ut i frustration av att musklerna värker. Det är i precis det läget som det är dags att byta lekstation till babysitter. Jag sätter ner henne i den och drar fram babygymmet så att leksakerna hänger ner precis framför ögonen på henne.

14

  • Passar som babysitter från nyfödd (3,5 kg) till dess att barnet lärt sig sitta upp utan stöd.
  • När barnet lärt sig gå kan man vända på tyget och använda babysitter som barnstol upp till 13 kg.

Min upplevelse av Babysitter Balance Soft

När Arvid föddes lånade vi en Baby Björn babysitter av vänner. Den kom till stor användning och jag minns speciellt kvällar framför tv´n då Andreas vaggade Arvid till sömns. En hand eller en fot som lugnt och rytmiskt gungade babysittern. På besök hos mina föräldrar på Cypern köpte vi en billigare variant. Vilken skillnad i utförande och komfort! Den blev inte använd många gånger då lutningen på huvudet hela tiden blev onormal. Huvudet tippade så att hakan trycktes ner mot bröstkorgen. När då Elle föddes var det självklart att införskaffa en ny ”original” babysitter från Baby Björn. För det är precis det babysittern är, ett original som Baby Björn lanserade redan för 50 år sedan.

En av babysitterns fördelar när man jämför med liknande produkter på marknaden är enkelheten i utformningen. Tyget tas lätt på och av metallställningen. Det är inga dragkedjor eller byglar som ska som ska fästas. Man trär tygstycket över metallbygeln och drar lätt ner tyget tills det når bottenplattan. Väl nere vid bottenplattan fäster man tyget med två knappar. Det är busenkelt att trä på och av tyget. Selen som håller barnet på plats sitter fast i sittdelstyget. Vid tvätt är det alltså inget moment med en sele som ska avlägsnas. Händer det en olycka med en läckande blöja drar man enkelt av tyget och slänger in det i maskinen. Den formsydda tygsitsen imponerar på mig. Elle har suttit bekvämt sedan hon var nyfödd utan att jag oroat mig för nackens position.

4
Elle och Noelle, födda med en dags mellanrum på samma sjukhus av mammor som båda heter Emelie. Livet!!

3

Färgen som vi valde heter Frost Grön och är en ljusgrön nyans med en släng av turkost. En helt ljuvlig färg tycker vi! Jag tycker att det är kul med limiterade upplagor och färger som byts ut efter säsong. Här är Baby Björn innovativa med flera specialkollektioner per år.

6
Bouncern har 3 olika lutlägen, leka, vila och sova.

8

9

Ihopfälld är babysittern platt men ganska stor. Jag slänger lätt in den i bilen för olika utflykter. Det går att justera lutningen på babysittern i tre olika lägen. Instruktionsboken visar att de tre olika lägena är anpassade för att sova, vila och leka. Jag skulle också säga att de olika lägena används mer eller mindre vid olika ålder på barnet. En nyfödd med ostadig nacke sitter mycket bra i sov-läge då lutningen är grund. Lutningen ändrar man genom att justera steginställningen undertill. När barnet kan sitta utan stöd upplevde jag att babysittern inte var lika intressant längre för underhållning av barnet. Min väninna Julia med sonen Bruno 8 månader berättar för mig att de numera använder sin babaysitter vid sövning om kvällarna. Användningsområdena förändras alltså i takt med att barnet växer.

Elle har precis kommit på hur hon själv kan få till gunget i babysittern. Perfekt för träning av motorik och balans. Hon skrattar högt när hon fått till det perfekta gunget.

En av fördelarna med att recensera produkter är kravet på noggrannhet i förarbetet som krävs. Att verkligen grotta ner sig i en produkts för och nackdelar. När jag läser i manualen inser jag att Babybjörns babysitter har ytterligare ett användningsområde. Hur har jag kunnat missa det? Jag frågar runt bland vänner som har babysitter från Babybjörn och inser att detta är en nyhet även för dem. Babysittern kan även användas som gungstol till ett äldre barn. Upp till ca 2 års ålder och 12 kg i vikt. Många gånger har jag motat bort Arvid från babysittern med oro för att han skulle kunna ha sönder den. Helt i onödan! Man vänder helt enkelt på tyget. Inte ut-och-in som jag först trodde utan man sätter på tyget så att selen hamnar på undersidan mot golvet. Nu kan även Arvid gunga, vilken lycka!

13
Redo för Arvid att gunga

/Emelie

+ Tygets utformning som lätt glider på metallställningen.

+ Att tygsits och sele sitter ihop utan lösa delar. Lätt att slänga in i tvättmaskinen!

+ Det går att köpa ny tygsits om olyckan är framme eller smaken ändras vad gäller färg.

– Efter 10 tvättar kan jag se att tyget påverkats något vid sömmarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.