Vi testar BÄJBI

1

I början av sommaren fick vi hem produkter från nya svenska varumärket BÄJBI som vi testat i sommar och här kommer vår recension!

Historien bakom

Idéen för BÄJBI skapades när Jessica Eriksson fick sitt första barn och insåg att de flesta babyprodukter som fanns på marknaden innehöll onaturliga ämnen- något som var helt oacceptabelt att använda på den mest värdefulla personen i hennes liv. Hon fann lösningen i sin egen familj. För 30 år sedan började Jessicas moster och mormor att tillverka hudvårdsprodukter baserade på örter och naturmedicin, i sin egen lilla fabrik i Sverige. All den kunskap och erfarenhet som de hade samlat på sig kunde de nu förmedla till Jessica. Produkterna produceras för hand i samma fabrik och med filosofin – att vårda och förbättra utsikterna för spädbarn av idag och imorgon.

BÄJBI All Over Oil

7

Produktinfo; BÄJBI All Over Oil är en mjukgörande babyolja med havre och rapsolja. Använd den som rengöring och/eller som mjukgörande, vårdande olja. Som namnet antyder passar oljan på hela kroppen. Använd den med fördel till babymassage, passar också torr hårbotten. Applicera några droppar i badvattnet eller direkt på babyns hud.

Mitt omdöme; BÄJBI All Over Oil är en ganska tunnflytande olja. Vi har använt den i badet och i Nils hårbotten som varit torr. Efter att vi smörjt med All over oil har det blivit mycket bättre. Trots den tunna konsistensen så känns den väldigt dryg tycker jag. Flaskan är otroligt söt och tilltalar mig med sitt klassiska utseende. Doften skulle jag beskriva är en blandning av trä och skog, naturlig helt enkelt. Jag gillar det!

BÄJBI Butt Cream

2

Produktinfo; BÄJBI Butt Cream är en skyddande fet kräm som förhindrar blöjeksem och röd stjärt. Ullfettet absorberar och neutraliserar urin och havreextrakt gör din babys ömtåliga hud mjuk och len. Applicera vid blöjbyte. Är även lämplig på andra torra områden och passar lika bra på vuxna som barn.

Mitt omdöme; BÄJBI Butt Cream Å denna kräm gillar jag! Trots att den heter Butt cream så funkar den på många fler ställen! Jag har smörjt Nils i stjärten och även på hans torra eksem. Konsistensen är krämig och den är dryg. Jag har även smörjt mina händer som ofta blir torra och även dem blir väldigt lena och fina efteråt. Jag upplevde en varm behaglig känsla om händerna när jag smörjt mig, känslan av en läkande effekt. Den luktar väldigt likt All Over Oil och får mig att tänka på naturens rena dofter.

BÄJBI Dott Gel

3

Produktinfo; BÄJBI Dott Gel är en fuktbevarande, lugnande och vårdande gel för punktbehandling på utsatta irriterade områden, tex vid skrubbsår, insektsbett och solsveda. Komomill och havtorn är de aktiva ingredienserna i denna svalkande gele.

Mitt omdöme; BÄJBI Dott Gel har hela familjen använt flitigt i sommar! Den funkar bra på myggbett, lindrar getingstick och även de gånger vi bränt oss tycker jag den kylt ner på ett bra sätt. En mycket användbar produkt för alla i familjen. Otroligt dryg och har en naturlig doft. Flaskan är lika vacker som de andra och är i en perfekt storlek då det inte går åt så mycket.

BÄJBI Relaxing bath oil

8

4

Produktinfo; BÄJBI Relaxing Bath Oil är en avslappnande badolja med havreextrakt och kamomill för känslig hud och passar den lilla babyns ömtåliga hud perfekt. Några droppar i babyns badvatten gör huden mjuk och len och den goda doften får du på köpet.

Mitt omdöme; BÄJBI Relaxing bath oil har hela familjen testat. Vi har använt den tillsammans med All Over Oil. Den söta lilla flaskan är Nils särskilt förtjust i och jag kan förstå honom. Den är verkligen fin med sin vackra etikett och nätta utseende. Sen vet väl alla att man kanske inte känner sig så avslappnad när man badar tillsammans med sitt barn, då blir det mest lek och bus. Men då jag badat själv så har jag kännt mig avslappnad och huden blir mycket len efteråt. Sen doftar den ljuvligt av lavendel och kamomill.

BÄJBI Schampo & body wash

6

Produktinfo; BÄJBI Schampo & body wash en mild rengöring för både kropp och hår. Havre och kamomill är de aktiva ingredienserna som passar för känslig hud och hårbotten.

Mitt omdöme; BÄJBI Schampo & body wash Här gillar jag flaskans storlek! Den är större än de andra vilket är bra eftersom det går åt en del schampo/tvål. Även denna produkt är ganska tunn i konsistensen men man arbetar snabbt upp ett lödder och då blir den relativt dryg. Utseendet på flaskan är så fint! Som de andra flaskorna har den den mörka bakgrunden och en vacker etikett. Utformningen är också mycket fin och klassisk. Stort plus! Den doftar inte så mycket utan är ganska neutral. Det gillar jag då jag tycker Nils egna doft framträder.

5

Avslutningsvis tycker vi att hudvårdsserien från BÄJBI är jättebra! Hela familjen använder dem och det känns extra bra att de är ekologiska och naturliga. Vi är mycket nöjda med dem och priset ligger i nivå med andra liknande hudvårdsprodukter för bebis/barn. Stort plus för de fina flaskorna med vackra etiketter. De får gärna stå framme!

/Sofi

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.