5 tips till den gravida

Håll bäckenbotten i form

Graviditeten blir med tiden tung, även för bäckenbotten som ska bära upp hela bålens vikt inklusive barnet, moderkaka och fostervatten mot tyngdlagen. Många gravida upplever problem med urinläckage under graviditeten och det kan vara en indikation på att du kan behöva börja knipträna redan nu, och inte vänta tills efter förlossningen. Öva också på att slappna av i bäckenbotten, det kan vara en bra mental förberedelse inför förlossningen. 

Tips på produkt som hjälper dig att träna bäckenbotten: Elvie bäckenbottentränare

Gravidkudde för bättre sömn

Alla gravida kvinnor behöver god sömn, eftersom det är på natten som vår kropp återhämtar sig och reparerar de olika typerna av stress vi utsätts för under en dag. Om kroppen är utvilad kommer vi att må och orka bättre.

Tyvärr är dålig sömn ett av de problem som gravida kvinnor ofta kämpar med. Kroppen förändras ständigt och när magen växer känner många ett ökat behov av extra stöd runt kroppen när de sover och vilar.

En gravidkudde får många gravida kvinnor att sova bättre.

Tips! Bbhugmes gravidkudde har utvecklats av tre norska kiropraktorer som alla har en stor passion och kunskap om vad som krävs för att få bästa möjliga stöd under en graviditet. Resultatet är en kudde som kan användas som stöd för hela kroppen, eftersom den ger lättnad och stöd till de mest kritiska områdena i en gravid kropp, dvs bäcken, nedre rygg, buk, knän och anklar.

Här hittar du gravidkuddar från bbhugme!

En app att följa graviditeten med 

Appen One Million Babies använder statistik från mer än en miljon graviditeter för att kunna ge dig information anpassad för dig. Appen gör forskningen tillgänglig och anpassad till dig och din graviditet. Den är utvecklad av svenska barnmorskor, läkare och forskare.

Här kan du hämta säker information om exempelvis kost under graviditet, hur träning är kopplat till hälsa under graviditet och vad du kan förvänta dig under dina besök hos barnmorskan. Du kan också registrera hur du mår, dina egna värden från barnmorskebesök och annat som är viktigt för dig att komma ihåg. Dessutom har de samlat de vanligaste frågorna under graviditet och besvarat dem. Du kan välja om du vill läsa svaren eller titta på en film.

Du kan lita på att informationen i appen är granskad av läkare och barnmorskor och att allt är baserat på det som är bästa kunskap idag.

Appen är gratis att använda och du kan ladda ner den här!

Poddtips: Hedda Hela Livet

I en tid då pandemin gjort att många förlossnings- och föräldrakurser stängts ner vill Hedda Hela Livet genom sin nya podd nå ut till alla gravida och blivande föräldrar. Men det är också en podd som tar upp ämnen kopplat till livets olika faser. Hedda Hela Livet vill finnas just hela livet, från första preventivmedlet, under graviditet till att bli föräldrar och i våra relationer. Podden leds av erfaren personal från Hedda Hela Livet som delar med sig av sin kunskap och träffar kända och okända gäster som berättar om sina upplevelser.

Du hittar den där poddar finns, bland annat här!

Bekväma kläder

Under den första tiden under graviditeten kan du oftast använda dina vanliga kläder. Men med tiden kommer du känna att det blir alltmer obekvämt att klämma ned sig i dina favoritjeans, som i takt med att magen växer inte längre upplevs som några favoriter längre.

Var snäll mot din kropp och använd kläder som är följsamma, mjuka och snälla mot kroppen, utan att gå för långt ifrån din egen stil.

Boob Design erbjuder dig en komplett garderob mammakläder från topp till tå samt smarta tillbehör som gör att du ska känna dig snygg, trygg och bekväm under hela din mammaresa.

Se vårt utbud från Boob Design här!

<

rekommenderade produkter