Personuppgiftshantering

Det är viktigt för oss på Bonti att du vet och känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. Vi säljer aldrig vidare dina personuppgifter till andra företag.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även din köphistorik.

Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss, och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner. Vi har ett dataskyddsombud hos oss som ser till att dessa regler följs.

På den här sidan beskriver vi hur och varför Bonti behandlar dina personuppgifter, samt vilka rättigheter du har. Behandlingarna kan skilja sig något beroende på om du t.ex. är butikskund, webbkund eller endast nyhetsbrevsprenumerant. Observera att vi aldrig sparar uppgifter om dig som du inte själv uppgett och förstått syftet med.

Du som kund kan alltid begära ändring eller radering av de personuppgifter som vi lagrar i våra system.

Vad använder vi uppgifterna till?

Webbkund (oregistrerad)

Dina uppgifter behandlas t.ex. för att hantera din betalning, beställ­ningar och för att skicka orderbekräftelse och leverera din beställning. Vi lagrar inte ditt personnummer eller kortnummer i våra system, även om du har angett det i kassan (Klarna Checkout). Dessa uppgifter hanteras hos Klarna, och deras dataskyddspolicy hittar du HÄR.

Om du givit tillstånd till det i samband med din beställning hos oss, kommer din e-postadress att användas till våra nyhetsbrevsutskick. Du kan närsomhelst kan avregistrera dig från framtida utskick via en länk i nyhetsbrevet. Dock kommer din e-postadress finnas kvar i vårt system, knutet till dina ordrar.

Webbkund (registrerad)

Dina uppgifter behandlas t.ex. för att hantera din betalning, beställ­ningar och för att skicka orderbekräftelse och leverera din beställning. Vi lagrar inte ditt personnummer eller kortnummer i våra system, även om du har angett det i kassan (Klarna Checkout). Dessa uppgifter hanteras hos Klarna, deras dataskyddspolicy hittar du HÄR.

Om du givit tillstånd till det i samband med din beställning hos oss, kommer din e-postadress att användas till våra nyhetsbrevsutskick. Du kan närsomhelst kan avregistrera dig från framtida utskick via en länk i nyhetsbrevet. Dock kommer din e-postadress finnas kvar i vårt system, knutet till din användarprofil och dina ordrar.

Butikskund (registrerad)

Dina uppgifter används t.ex. för att hantera din förskottsbetalning, beställ­ningar och för att kunna kontakta dig inför levererans av din beställning. Dina köp registreras också på ditt kundnummer i de fall du uppgett att du är registrerad kund vid köptillfället. I vissa fall kan dessa uppgifter användas vid reklamationer till leverantör. Din e-postadress används till våra nyhetsbrevsutskick, som du närsomhelst kan avregistrera dig från. Dock kommer din e-postadress finnas kvar i vårt kassasystem på ditt kundkort.

Butikskund (oregistrerad)

Ingen information sparas om dig.

Nyhetsbrevsprenumerant

Din e-postadress har angivits antingen via formuläret på hemsidan, på Facebook eller i samband med tävlingar i butik eller event knutna till Bonti.

Vi har endast din e-postadress i ett separat register hos tjänsteleverantören MailChimp. Om du väljer att via länken i nyhetsbrevsutskicken avregistrera dig från framtida utskick, sparas din e-postadress i Mailchimps databas enbart för att säkerställa att det inte går ut fler nyhetsbrev till dig om du inte själv återregistrerar dig. Vill du veta hur MailChimp hanterar den information vi lagrar hos dem, kan du läsa HÄR.

Hur länge sparar Bonti uppgifter om dig?

Om du inte handlat hos oss på över ett år, rensar vi bort dina personuppgifter från våra egna system. Om du vill att vi raderar dina uppgifter innan dess, kan du alltid kontakta vår kundservice och begära detta. Dina köp kommer synas i vår försäljningsstatistik även efter att vi raderat dina personuppgifter, men kan ej kopplas till dig personligen.

E-postadresser för utskick av nyhetsbrev sparas så länge du inte själv avregistrerar dig från framtida utskick, och efter avslutad prenumeration sparas adressen för att säkerställa att du inte återaktiveras utan att du själv tagit initiativ till detta. E-postadressen i vårt system för nyhetsbrevsutskick är inte kopplad till dina övriga personuppgifter. Vi säljer aldrig vidare din information till tredje part.

Logga in