Rätt regnskydd till din barnvagn

Ett bra regnskydd till barnvagnen är något som du kommer ha nytta av oavsett årstid – även på vintern skyddar regnskyddet både barn och barnvagn från att bli blöta av snö och slask. Det är extra viktigt att hålla barnvagnen torr om du inte har möjlighet att förvara den på en varm och torr plats inomhus, eller om du förvarar den hopfälld, för att undvika fuktskador och mögelangrepp på tygerna.

De flesta barnvagnsmärken och modeller har sina egna, specialsydda regnskydd. Generellt kan man säga att de passar allra bäst till just den barnvagnen, eftersom de följer sitt- eller liggdelens former perfekt. Resevagnar och framåtvända sittvagnar av joggingmodell (t ex Thule eller Baby Jogger) är de barnvagnar som är allra svårast att hitta universala regnskydd till, då de inte har samma utformning på sittdelen och det därför är svårt att få regnskyddet att sitta bra nere vid barnets fötter. 

Men om du har en barnvagn som inte har ett "eget" regnskydd, eller om det regnskydd som hör till inte känns rätt av olika anledningar, vad ska du tänka på då?

Har du en liggvagn så finns det specialanpassade universalregnskydd som är lite mindre i storlek och formsydda för att passa en liggdel. Fördelen med dessa är att de sitter bättre, och det blir därför inga "glipor" där regn, snö och blåst kan leta sig in till barnet. Nackdelen är att de oftast inte passar på sittdelen när det är dags att byta, och att du då behöver köpa ett till regnskydd. 

Har du en sittvagn med vändbar sits finns det en mängd olika regnskydd som passar. De är flexibla i formen, vilket gör att du kan täcka sufflett och barnets kropp utan problem nästan oavsett vilken vagnsmodell du har. De flesta universala regnskydd har en liten "lucka" på baksidan, viket gör att du kan trä regnskyddet över barnvagnens handtag när du har sittdelen i framåtvänt läge. Det är speciellt bra om du har en framåtvänd barnvagn med fast sittdel, t ex en äldre modell av klassisk sulky/sittvagn. 

En fördel med de universala regnskydden är att de finns i en mängd olika färger och mönster. Vår personliga favorit är reflexregnskydden, som finns både till sittvagn och liggvagn, och som ser till att ni syns ordentligt på promenaderna!

Du hittar alla våra regnskydd HÄR. Tips: Använd filtreringsfunktionen för att hitta det regnskydd som fungerar bäst till din barnvagn! 

 

<

rekommenderade produkter