Barnsäkerhet – När ditt barn börjar krypa och gå

Plötsligt blir er bostad till en hel värld full av saker att upptäcka! Barnet når längre och tar sig fram snabbare än du räknat med, och därmed kan också helt normala saker som soffbord, lådor och eluttag bli något som kan orsaka olyckor om det vill sig illa. Att skydda det upptäckande barnet från onödiga skador kan kännas svårt, men förutom att hålla uppsikt över barnet och att alltid finnas nära tillhands finns det en mängd smarta produkter som kan minska risken för olyckor! 

Hörnskydd

Hörnskydd är en billig försäkring mot skador som kan uppstå om barnet trillar in i vassa hörn på bord och andra möbler som befinner sig i barnets höjd. 

Kontaktskydd/Petskydd

Kontaktskydd är ett enkelt sätt att stoppa nyfikna fingrar från att pilla i eluttag. Med det medföljande borttagningsverktyget är det enkelt att ta bort skyddet om du behöver använda uttaget. 

Skåp- och lådregel

Kan användas både för att förhindra nyfikna små att dra ut kökslådorna och hitta vassa köksredskap, och att stoppa barnet från att komma åt städkemikalier och liknande som förvaras i skåp i hemmet. 

Tippskydd

Se till att alla tyngre möbler med tipprisk är förankrade i väggen. Bokhyllor är naturligt att tänka på när man ska sätta fast tippskydd, men även en byrå kan tippa om fulla lådor är utdragna – och framför allt om någon liten person får för sig att klättra på dessa. Tänk också på att fördela vikten i högre hyllor och byråer så tunga saker står/ligger längst ner i möbeln. 

Klämskydd

Klämskydd förhindrar att dörrar går igen helt (och därmed också att små fingrar kläms). En mycket bra produkt, framförallt om det finns större syskon som kanske vill stänga ute den lilla från sitt rum utan att tänka på att det kan orsaka en olycka.  

Säkerhetsgrind

Säkerhetsgrindar kan användas både för att avskärma rum, trappor och om ni har en eldstad i hemmet som kan utgöra en risk för barnet. Säkerhetsgrindarna från Babydan är flexibla och många av dem kan enkelt förlängas och byggas ut för att passa era behov. Det finns både säkerhetsgrindar som kräver fast montering (t ex om de ska användas ovanför en trappa) och sådana som kan spännas fast mot dörrposten. 

Lekhage

En lekhage kan kännas som en produkt från en svunnen tid, men är guld värt om du behöver lämna barnet utan uppsikt en kortare stund och vill försäkra dig om att hen inte hittar på något som kan vara farligt under tiden. En lekhage kan också användas "omvänt", dvs för att omgärda något som är omtåligt eller som kan utgöra en fara för ditt barn. 

Huvudskydd

När ditt barn börjar dra sig upp till stående och tar de första (lite vingliga!) stegen kan det vara skönt att skydda barnet lite extra med ett vadderat pannband utifall att barnet trillar och slår i huvudet. 

Vi hoppas du känner att du fått lite bra tips om barnsäkerhet, tveka inte att kontakta vår kundservice eller kom in i någon av våra butiker för att få fler bra råd om hur du barnsäkrar ditt hem på bästa sätt! 

Läs gärna också våra andra artiklar om barnsäkerhet i vardagen: Barnsäkerhet – Första tiden och Barnsäkerhet – Utanför hemmet

  

<

rekommenderade produkter