TIPS INFÖR BILRESAN

Att packa bilen inför en bilfärd med familjens yngsta medlemmar kräver lite tetris-skills, en stor portion tålamod och en del planering. Här får du våra bästa tips för att bilfärden ska bli ett trevligt inslag för hela familjen! 

- Tänk på att klä din bebis svalt. En omlottbody eller svalt set i bomull är ett bra alternativ. Det blir lätt varmt i både babyskydd & bilbarnstol. Känn i nacken under resan och ta hellre på mer kläder senare under färden om det behövs. 

- Om möjligt, åk vid kvällstid i samband med läggning/nattning. Resan kommer bli mer behaglig för hela familjen, liten som stor.  

- Om det inte är möjligt att resa kvällstid rekommenderar vi att ta med något att underhålla din bebis med. Exempelvis en spegel att titta i eller en rolig aktivitetsleksak.    

- Även om det inte hör till vanligheten att rekommendera skärmtid till bebisar är bilen ett undantagsfall. Det är svårt att hantera en ledsen bebis i bilen och det kan innebära fara om det stör föraren. Köp ett fäste till paddan som kan spännas på nackstödet, det kommer även äldre barn att uppskatta. 

- Ta med enkelt mellanmål och samla all packning som kan behövas under resan i samma väska och förvara den lättillgängligt! 

- För de större barnen rekommenderar vi även att kolla upp roliga stopp längs vägen, exempelvis lekplatser. Ladda ner offlinematerial & ljudböcker, planera även lite roliga lekar längs med vägen. Förslagsvis en sångpåse med figurer och bilder. När barnet exempelvis fångar upp en spindel kan ni sjunga imse vimse spindel!  

- Och innan resan börjar - se till att barnen har fått springa av sig ordentligt innan!

  

<

rekommenderade produkter