Axkid Minikid 3 Tar i gruppen Bilbarnstolar / Bakåtvända bilbarnstolar / Bakåtvända bilbarnstolar upp till 7 år hos Bonti (2026709)
 • Produktbeskrivning
 • Svenskt säkerhetstänk och bekvämt åkande upp till 7 år

  Axkid Minikid 3 Tar är en svart bakåtvänd bilbarnstol som låter ditt barn åka bakåtvänt från ca 6 månader (minst 61 cm) och upp till hela 7 års ålder (max 36 kg/125 cm). 

  Med Minikid 3 kan ditt barn åka bakåtvänt ännu längre. Trots den kompakta designen är bilbarnstolen rymlig och erbjuder upp till 30 cm benutrymme. Ryggdelen är förlängd med ca 10 cm (jämfört med Minikid 2), vilket ger en längre användningstid för bilbarnstolen. 

  Som alla andra bakåtvända bilbarnstolar från Axkid, har Axkid Minikid 3 godkänts av Svenska Plustestet – ett av de tuffaste krocktesten i världen.

  Säker och rymlig bilbarnstol med smarta funktioner

  Minikid är designad med ett svenskt säkerhetstänk i sitt DNA som tillåter bekvämt bakåtvänt åkande upp till 7 års ålder, och har samtidigt kompakt design som tar lite plats i bilen.

  Bakåtvända bilbarnstolar har visat sig i tester vara upp till fem gånger säkrare än framåtvända. Därför har en ökning av rygglängden gjorts på Minikid 3 med cirka 10 cm, jämfört med dess föregångare Minikid 2. Denna stora ökning av rygglängden tillsammans med viktgränsen på hela 36 kg gör att ditt barn kan resa bakåtvänt så länge som möjligt.

  Den kompakta designen av Axkid Minikid 3 erbjuder ditt barn generöst benutrymme, men den har samtidigt flexibiliteten att installera i även de minsta bilar. Beroende på dina installationsmöjligheter kan Axkid Minikid 3 ge ditt barn upp till 30 cm extra benutrymme.

  Minikid 3 är inte beroende av ISOFIX-fästen, utan kan installeras på samtliga säten i bilen. Den kompakta designen gör det möjligt att installera tre bilstolar i rad i baksätena, eller varför inte ha en i framsätet – vilket ger dig flexibilitet för att möta era familjebehov.

  Axkid Minikid är den enda bilbarnstolen på marknaden med automatiskt nackstöd som växer med ditt barn. Nackstödet och den interna selen anpassas automatiskt till ditt barns längd och storlek, vilket underlättar att se till att barnet har en säker såväl som bekväm position i Axkid Minikid 3.

  Nackstödsdesignen är också uppdaterad till en V-formation och utvecklad med en kraftupptagande teknologi som ger ditt barn det bästa skyddet vid en eventuell krock.

  Du ska inte behöva kompromissa med komforten när du reser med ditt barn. Minikid 3s Sleep Well System med sitt multilutande ben framtill gör att du kan använda olika positioner för en bekväm och säker lutning för ditt barn, beroende på ålder, längd och vinkel på bilens säte.

  Den stödjande insatsdynan till Axkid Minikid 3 ger även de minsta barnen en bekväm och säker position. Insatsdynan kommer med det bekväma materialet memory foam samt meshtyg i ryggen för luftcirkulation. Den stödjande insatsdynan rekommenderas att användas för barn som är mellan 61-105 cm långa.

  Enkel installation och säkert handhavande

  Med en unik 6-stegs installationsguide, med endast en bältesklämma och tack vare de automatiska förankringsbanden som gör att du bara kan vicka Minikid 3 på plats, är svåra bältesinstallationer ett minne blott. Vidare finns visuell vägledning för installation av barn på bilbarnstolen för enkel åtkomst och vägledning.

  För att förenkla installationen ännu mer hjälper BILT-applikationen dig med en interaktiv och enkel 3D-installationsguide med steg-för-steg för både installation av bilbarnstolen och barnet. 

  Efter att ha gått igenom stegen och den visuella och interaktiva vägledningen kan vi garantera en snabb och säker installation på cirka 60 sekunder. Med minskad risk för felaktiga installationer av både stolen och ditt barn, sätter Minikid 3 nu högre säkerhetsstandarder på marknaden för bältesmonterade bilbarnstolar.

  Skydd från alla vinklar

  Ungefär 25% av alla allvarliga olyckor är sidokollision direkt från sidan eller frontalkrock med sidovinkel. Det innovativa sidokrockskyddet ASIP är utvecklat tillsammans med det mest prestigefyllda krockinstitutet i världen – ADAC i Tyskland. ASIP är utvecklat för att vid en sidokollision absorbera och leda bort krafterna från krocken innan de når ditt barn.

  Världsledande säkerhetssystem från Sverige

  Axkid Minikid 3 är utrustad med en premium internsele och ett säkerhetssystem från den svenska teknikleverantören Holmbergs®. Varje komponent från spänne till bälte, testas utöver de befintliga regleringarna för att kunna säkerställa högsta kvalitet och en prestanda som utmärker en världsledare.

  Egenskaper:

  • Bakåtvänt åkande från 6 månader och upp till 7 års ålder
  • Godkänd längd: 61-125 cm
  • Godkänd vikt: upp till 36 kg
  • Godkänd enligt R129
  • PlusTest Godkänd
  • Enkel installation med säkerhetsbälte
  • 5-punktssele
  • Upp till 30 cm benutrymme
  • Avtagbar klädsel – maskintvättbar i 30 grader
  • Passar utmärkt i både stora och små bilar
  • Löstagbar insatsdyna för barn mellan 61-105 cm
  • Förankringsband ingår

    

  Har isofix: Nej
  Maxlängd barn: 125 cm
  Maxvikt barn: 36 kg
  Märkning: PLUS-godkänd
  Mått BxLxH: 44x54x65 cm
  Produkttyp Bilbarnstolar: Bakåtvänd bilbarnstol
  Rekommenderad ålder (ungefärlig): 6 mån - 7 år
  Vikt: 11 kg

  Specifikationer

 • Axkid
 • Axkid
  Axkid

  Axkid är ett svenskt företag som brinner för barns säkerhet i trafiken. Axkid erbjuder maximalt säkra produkter och rekommenderar alltid bakåtvänt åkande så långt det är möjligt. De vet att utbildning och kommunikation är viktigt och vill sätta nya, högre standarder för barns säkerhet i trafiken. Oavsett om det är unika funktioner, tekniska lösningar eller höjd komfort för både barn och vuxna.

 • Köp ofta tillsammans
Visa mer från: Axkid

Axkid Minikid 3 Tar

Minikid 3 är en bakåtvänd bilbarnstol som som tillåter ditt barn att åka bakåtvänt upp till 7 års ålder (max 36 kg/125 cm).

Axkid Minikid 3 är baserad på bästsäljaren Minikid 2, men med hela 10 cm längre rygg, högre maxvikt och upp till 30 cm bentrymme. 

Axkid Minikid 3 har klarat världens tuffaste krocktest, det svenska "PlusTestet".

Finns även i följande varianter

Axkid Minikid 3 Granite
4999 kr
Axkid Minikid 3 Premium Shell Black
6499 kr
Axkid Minikid 3 Premium Granite Melange
4999 kr
Axkid Minikid 3 Tar6499 kr

Tillval


 
6499 kr

Kodblock för Klarna On-Site Messaging

Klarna Delbetala med Klarna.
förväntad leveranstid:  Tillfälligt slut
Vi har prisgaranti
Klarna Mastercard Visa American express Swish
Easy Peasy ikon En månads frivillig självriskförsäkring från Easy Peasy ingår -
Webblager

Lagerstatus

Bonti Nordiska Kompaniet 0 st Hamngatan 18-20, plan 4, Stockholm
Bonti Odenplan 0 st Norrtullsgatan 33, Stockholm
Bonti Täby Centrum 0 st Täby Centrum, Plan 0, Täby

Andra köpte även

Relaterade produkter

ETT STORT UTBUD AV BARN- OCH BABYPRODUKTER SAMT PERSONLIG SERVICE.
VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ BONTI – NU BÖRJAR LIVET!

Bonti har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt annat du kan tänkas behöva till ditt barn. Vi erbjuder alltid prisgaranti, fri frakt över 499 kr* samt flera olika leveransalternativ för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.  
Vi har tre fysiska butiker i Stockholmsområdet; en på NK, en vid Odenplan och en i Täby Centrum.
I våra butiker hittar du ett stort utbud av baby- och barnprodukter och våra kunniga medarbetare som ger dig personlig service och en riktigt bra köpupplevelse.

*Vid hemleverans samt vid beställning av skrymmande varor tillkommer fraktavgift.

Läs mer om Bonti

Logga in

Hej!

Är det första gången du ska logga in som medlem på Bonti.se ? Skriv in din mailadress ovan och tryck på "Glömt lösenord". Om det inte fungerar, registrera ett nytt konto med samma mailadress så förs alla dina befintliga poäng över till det kontot.