Mimos kudde S i gruppen Babytillbehör / Sova / Kuddar hos Bonti (99902905)
 • Produktbeskrivning
 • Kudde som förebygger skallasymmetri (platt huvud)

  Mimos kudde S (Small) är en kudde som förebygger och behandlar platt huvud (s.k. lägesbetingad skallasymmetri). Storlek S är speciellt tillverkad för barn med huvudomfång mellan 36-46 cm (ca 0-10 månader).

  Kudden kan användas i behandlingssyfte upp till 46 cm (ca 10 månader) eller till när barnet börjar rulla ur kudden i sängen. Men kudden fungerar utmärkt längre än 10 månader, framförallt så länge barnet använder vagn.

  OM barnet behöver fortsatt behandling när hon/han rullar ur kudden bör man köpa till en kudde i storlek M, som passar till huvudmått 42-49 cm.

  Tänk på att Mimos är en medicinsk produkt, och därför rekommenderas det att kudden endast används till ett barn. En tidigare använd kudde kan även påverka effektiviteten i produkten och därmed behandlingen.

  Kudden är säkerhetscertifierad av TUV Rheinland, Bureau Veritas och andra tredjepartslaboratorier. 

  Säkerhetscertifierad barnkudde för barnets första år.

  Mimos är en medicinsk kudde som hjälper till att förebygga och behandla platt huvud hos spädbarn.

  Mimos lägger stor vikt på säkerheten för att bidra till en trygg sovmiljö för ditt barn. Mimos är därför testad i olika tekniska laboratorier och har över sju säkerhetscertifieringar. Både kudden och fodralet är certifierade fritt från kvävningsrisk (TUV), samt säker från återinandning av CO2.

  Mimos pillow är tillverkad av flera lager 3D-polyester och består därför av 94% luft. Tack vare sin design och sitt material ger kudden en svalkande, hypoallergen och avlastande sovmiljö samt bidrar till en naturlig utveckling av barnets skalle. Kudden fördelar trycket över en större yta och undviker därför punktbelastning på barnets sköra huvud. Mimos är designad för att barn ska sova på rygg, vilket är den rekommenderade positionen för spädbarn. Kudden tillåter fri rotering av huvudet och avlastar även om barnet sover på sin platta sida.

  Mimos har inte bara en förebyggande effekt, utan också en behandlande effekt. Mimos är bevisad i kliniska studier att vara effektiv vid behandling av lägesbetingad skallasymmetri, och fungerar som ett komplement till fysioterapeutens behandlingsplan.

  För att förebygga platt huvud, bör man avlasta huvudet minst de första 6 månaderna i barnets liv. I behandlande syfte bör man avlasta huvudet fram tills att fontanellen slutit sig.

  Mimos produkter tillverkas för hand i Barcelona i egen fabrik, allt material köps lokalt (max 1 km från fabriken). Produktionen bidrar därför inte till ökad miljöpåverkan och Mimos produkter garanterar CHILD LABOR FREE arbetsmiljö.

  Användningsråd:

  Kudden bör användas på båda sidorna för att öka livslängden i kudden. Komplettera gärna med ett Mimos kuddfodral för att skydda kudden.

  Tvättråd:

  Tvättas separat i tvättpåse på 30 grader i maskin (fintvätt). Lufttorkas. Se bifogade tvättråd för ytterligare detaljer.

  Övrig information:

  Eftersom Mimos-kudden är en medicinsk CE-produkt så måste den märkas med ett Bäst-före-datum enligt europeisk lag. 

  Kuddarna är märkta med ett bäst-före-datum som är 5 år från tillverkning, eftersom detta är maximal tid på medicinska produkter. Kudden håller längre, men 5 år är mer än tillräckligt eftersom kudden endast ska användas av ett barn enligt rekommendationerna. 

  Material: Polyester
  Mått BxLxH: 23.5x30x6 cm

  Specifikationer

 • Mimos
 • Mimos
  Mimos
  Mimos produkter grundades för att på ett enkelt sätt kunna upptäcka och behandla skallasymmetrier i tid. Mimos kudde är tillverkad av tredimensionell polyester som utformats i samråd med läkare, neurokirurger och fysioterapeuter. Den unika designen fördelar trycket från underlaget över ett större område på huvudet. Kuddens design tillsammans med egenskaperna hos tredimensionell polyester ger huvudet en avlastande effekt upp till 4 gånger. Mimos kudde hjälper till att förebygga och behandla platthuvud och har 7 olika säkerhets certifieringar. Kudden ger p.g.a. sin form en stabil och bekväm sovmiljö för spädbarnet.
 • Köp ofta tillsammans
Visa mer från: Mimos

Mimos kudde S

Mimos kudde är en kudde som förebygger och behandlar platt huvud (s.k. lägesbetingad skallasymmetri).

Storlek S är speciellt tillverkad för barn med huvudomfång mellan 36-46 cm.

Komplettera gärna med ett Mimos kuddfodral för att skydda kudden.

Läs mer om kudden och storleksrekommendationer längre ner på sidan.

Vänligen notera att Mimos klassas som en hygienartikel och omfattas ej av bytesrätt/öppet köp. 

Mimos kudde S799 kr

Tillval


 
799 kr

Kodblock för Klarna On-Site Messaging

Klarna Delbetala med Klarna.
förväntad leveranstid:  Tillfälligt slut
Vi har prisgaranti
Klarna Mastercard Visa American express Swish
Easy Peasy ikon En månads frivillig självriskförsäkring från Easy Peasy ingår -
Webblager

Lagerstatus

Bonti Nordiska Kompaniet 0 st Hamngatan 18-20, plan 4, Stockholm
Bonti Odenplan 0 st Norrtullsgatan 33, Stockholm
Bonti Täby Centrum 0 st Täby Centrum, Plan 0, Täby

Andra köpte även

Relaterade produkter

25
Mimos kuddfodral Vit MBild saknas
Lägg i varukorg
149 kr 112 kr

ETT STORT UTBUD AV BARN- OCH BABYPRODUKTER SAMT PERSONLIG SERVICE.
VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ BONTI – NU BÖRJAR LIVET!

Bonti har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt annat du kan tänkas behöva till ditt barn. Vi erbjuder alltid prisgaranti, fri frakt över 499 kr* samt flera olika leveransalternativ för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.  
Vi har tre fysiska butiker i Stockholmsområdet; en på NK, en vid Odenplan och en i Täby Centrum.
I våra butiker hittar du ett stort utbud av baby- och barnprodukter och våra kunniga medarbetare som ger dig personlig service och en riktigt bra köpupplevelse.

*Vid hemleverans samt vid beställning av skrymmande varor tillkommer fraktavgift.

Läs mer om Bonti

Logga in

Hej!

Är det första gången du ska logga in som medlem på Bonti.se ? Skriv in din mailadress ovan och tryck på "Glömt lösenord". Om det inte fungerar, registrera ett nytt konto med samma mailadress så förs alla dina befintliga poäng över till det kontot.