Att välja rätt åkpåse till din barnvagn

Nu när temperaturen sakta sjunker börjar det bli aktuellt med en åkpåse i vagnen. Men vilken ska man välja? 

Vi brukar generellt rekommendera att köpa samma märke på åkpåse som du har på barnvagnen, eftersom de är skräddarsydda för att passa både sittdelens form och selens konstruktion. Men med det sagt, är det ju inte så att det bara är märkets egna åkpåsar som passar i din vagn!

I liggdelen

Här ska du helst välja en lite mindre åkpåse. Dels för att den ska få plats i liggdelen som har en begränsad yta, och dels för att din baby ska ligga tryggt och säkert utan risk för att åkpåsen åker upp över ansiktet.

Voksi Move passar lika bra i liggdelen som i babyskyddet, precis som Elodies bilstolsåkpåse gör. Najells åkpåse passar i både ligg- och sittdel samt i Najells populära SleepCarrier. Om du vill ha en tunnare åkpåse till liggdelen rekommenderar vi Bugaboos Newborn Inlay som fungerar till barnvagnar av alla varumärken. 

I en ergonomisk sittdel

Om du har en ergonomisk sittdel, dvs en sittdel som är formad efter barnets kropp, så kan det vara bra att välja en åkpåse som är anpassad efter det. Exempel på vagnar som har ergonomisk sittdel är Bugaboo Fox & Donkey, UPPAbaby Vista, Joolz Day och Emmaljunga NXT90/60.

Åkpåsarna som är anpassade efter ergonomiska sittdelar är sydda i en L-form som gör att baksidan på åkpåsen följer sittdelens form. De flesta barnvagnsmärken har sina egna åkpåsar som är anpassade efter sittdelens form, t ex Bugaboos åkpåse och UPPAbabys åkpåse. Najells åkpåse är en universal-åkpåse som även den passar bra i ergonomisk sittdel.  

Det går naturligtvis att ha en rakt sydd universal-åkpåse även till dessa sittdelar, men de kan upplevas lite knöligare runt midjepartiet då sittdelen kräver mer tyg baktill än på framsidan av åkpåsen.

I en klassisk sittdel

I stort sett alla universal-åkpåsar passar till sittdelar som har en klassisk utformning, dvs en sittdel där ryggstödet kan lutas i olika lägen. Exempel på vagnar som har klassisk sittdel är Britax Smile, Joolz Hub och Emmaljunga NXT90 F.

Utöver åkpåsar från de olika barnvagnsmärkena, finns universal-åkpåsar i en mängd fina färger och mönster från exempelvis Elodie och Voksi som passar till de flesta vagnar.

Du hittar alla våra åkpåsar HÄR.

Om du har fler frågor kring åkpåsar eller andra barnvagnstillbehör, hör av dig till vår kunniga kundservice eller besök någon av våra butiker så hjälper vi dig!

<

rekommenderade produkter