Medela Vårtskydd 2-pack i gruppen Mamma / Amning / Amningstillbehör hos Bonti (3273)
 • Produktbeskrivning
 • Medela Vårtskydd 2-pack

  Medela Vårtskydd 2-pack kyddar ömma eller spruckna bröstvårtor och främjar läkning eftersom de förhindrar att kläderna skaver mot dem.


  På vilket sätt kan vårtskydd hjälpa vid spruckna eller ömma bröstvårtor?

  Amningsperioden är mycket speciell, men den är inte alltid problemfri. Du kan drabbas av ömma eller spruckna bröstvårtor, i synnerhet under den första tiden då du och ditt barn fortfarande håller på att lära er. Dina känsliga bröstvårtor är helt enkelt inte vana vid trycket och sugningen de utsätts för vid regelbunden amning.

  Eventuellt obehag bör avta successivt – men om så inte är fallet ska du rådfråga en amningsrådgivare eller amningsspecialist. Under tiden kan användning av vårtskydd mellan amningstillfällena förhindra att kläderna skaver mot dina ömma bröstvårtor och främja läkningsprocessen.


  Hantera olika typer av bröstvårtsproblem

  Känsliga eller ömma bröstvårtor är vanligt hos nyblivna mammor, men ibland kan obehag uppstå på grund av amningsställningen, eller på grund av att ditt barn har ett dåligt suggrepp. Därför är det en god idé att låta en amningsrådgivare eller amningsspecialist kontrollera detta. Om du har blödande bröstvårtor, kraftig smärta vid amning eller har symptom på bröstinfektion, såsom mastit, är det viktigt att du rådfrågar vårdpersonal.


  Hur fungerar vårtskydd?

  Vårtskydden placeras innanför BH:n och förhindrar att tyget skaver mot känsliga eller ömma bröstvårtor, vilket gör det lättare för huden att återhämta sig och läka. Det är en god idé att bära en amnings-BH när du använder vårtskydd, eftersom de är lite rymligare än vanliga BH:ar vilket gör det lättare att placera vårtskydden.

  Du behöver inte oroa dig över att Medela vårtskydd syns genom dina kläder eftersom den diskreta utformningen ger ett naturligt utseende. Du kan bära vårtskydd kontinuerligt mellan amningstillfällena, men undvik att använda dem när du sover eftersom ömma bröstvårtor då riskerar att förvärras.


  Så här använder du Medela vårtskydd

  Medela vårtskydd består av två delar: ett mjukt och flexibelt silikonmembran som känns bekvämt mot känslig hud och en yttre kupa med ventilationshål som låter huden andas. De är enkla att sätta ihop:

  1. Placera membranet på den yttre kupan, och se till att snäppa fast det hela vägen runt.

  2. Placera det ihopsatta vårtskyddet i BH:n så att bröstvårtan kommer mitt i silikonmembranets öppning. Hålen ska vara uppåtvända.

  Bröstmjölk kan samlas i vårtskydden medan du bär dem. Ge inte denna mjölk till ditt barn – häll ut den när du rengör vårtskydden (se nedan).


  Rengöra vårtskydden

  Precis som med all amningsutrustning är god hygien viktigt. Innan du bär vårtskydden för första gången – och därefter en gång om dagen – ska du sterilisera dem genom att följa dessa enkla steg:

  1. Placera de isärtagna vårtskyddsdelarna i en liten kastrull med kallt vatten – destillerat vatten är bäst men om du använder kranvatten kan du tillsätta en tesked citronsyra för att förebygga kalkavlagringar.

  2. Hetta upp vattnet och låt koka i ca 5 minuter.

  3. Häll bort allt vatten och låt vårtskydden torka på en ren handduk.

  4. Alternativt kan du använda Medela Quick Clean™ påse för användning i mikrovågsugn.

  Du måste även rengöra vårtskydden efter varje användning. Ta isär delarna och diska dem med en mild rengöringslösning. Skölj dem sedan noggrant i kallt vatten och låt dem torka på en ren handduk.

   

 • Medela
 • Medela
  Medela

  Medela är ett forskningsbaserat företag som grundades 1961 av Olle Larsson och har sitt huvudkontor i Schweiz. Under ledning av Olle Larssons son Michael har Medela blivit en global aktör inom amningsprodukter och medicinsk vakuumteknik tack vare kontinuerlig forskning, innovationer och utvärderingar av kundernas behov.

 • Köp ofta tillsammans
 • Guider
 • Blogginlägg om Medela Vårtskydd 2-pack

  Det finns ännu inga blogginlägg kopplade till denna artikel.

Medela Vårtskydd 2-pack

Medela vårtskydd skyddar ömma eller spruckna bröstvårtor och främjar läkning eftersom de förhindrar att kläderna skaver mot dem.

Förpackningen innehåller 2 stycken Medela vårtskydd.

 

Medela Vårtskydd 2-pack145 kr
 
Lagerstatus
 • Den här produkten har inga recensioner.

Relaterade produkter

ETT STORT UTBUD AV BARN- OCH BABYPRODUKTER SAMT PERSONLIG SERVICE.
VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ BONTI – NU BÖRJAR LIVET!

Bonti har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt annat du kan tänkas behöva till ditt barn. Vi erbjuder alltid prisgaranti, fri frakt över 499 kr* samt flera olika leveransalternativ för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.  
Vi har tre fysiska butiker i Stockholmsområdet; en på NK, en vid Odenplan och en i Täby Centrum.
I våra butiker hittar du ett stort utbud av baby- och barnprodukter och våra kunniga medarbetare som ger dig personlig service och en riktigt bra köpupplevelse.

*Vid hemleverans samt vid beställning av skrymmande varor tillkommer fraktavgift.

Läs mer om Bonti

Logga in

Hej!

Är det första gången du ska logga in som medlem på Bonti.se ? Skriv in din mailadress ovan och tryck på "Glömt lösenord". Om det inte fungerar, registrera ett nytt konto med samma mailadress så förs alla dina befintliga poäng över till det kontot.