Anna testar; babyfotografering

42157. Alltså fyrtiotvåtusenetthundrafemtiosju. Det är antalet bilder på min dators hårddisk just nu. Och då började jag använda den här datorn år 2011, så alla bilder från mitt äldsta barns första år (och då, om någonsin, hade jag tid att fotografera) finns på en annan dator. 42157 bilder. Låt vara att kanske 20000 av dem är på barnvagnar, men resterande bilder utgörs i princip uteslutande av barnen och trots att jag anser mig vara en rätt skaplig fotograf på ”hej jag är en förälder som äger en systemkamera”-nivå så är det nog max 10% av de där bilderna som är bra. Liksom riktigt bra. För att fånga vardagen duger mitt eget fotograferande fint men jag har länge närt en dröm om lite mer klassiska porträttbilder på barnen och en familjebild på oss alla. Och nu när ett samarbeta skulle inledas mellan Bonti och Bodil Bergman Hughes, som driver Bergman Hughes Images, så blev jag så glad när jag fick chansen att få mina barn förevigade med ett riktigt proffs bakom kameran!

Jag har tidigare varit lite skeptisk till studiofotografering. Många bilder jag har sett har visserligen varit fina, men inte alls min stil. Jag är varken puttenuttig eller romantisk. Mina barn är sådana där barn som bajsar i badkaret (fråga inte) och äter mat med hela ansiktet. Vi gör oss liksom inte så bra framför spetsgardiner med gammelrosa rosblad utspridda på golvet.  Så därför är jag väldigt glad att kunna berätta vilken positiv upplevelse det var att besöka Bodils fotostudio. Hon läste av mig direkt och fick dessutom riktigt fin kontakt med barnen. Hela fotograferingen kändes nog ur deras perspektiv mest som en väldigt väl ljussatt lekstund. Så fort uppmärksamheten började tryta så bytte Bodil ut en bakgrund, kom med nya rekvisita eller kittlade någon i magen med en dammvippa. Det blev aldrig tråkigt! Den enda som var lite skeptisk var min yngsta, då 10 månader, men i slutet av sessionen hade också han hunnit värma upp! Och stilen på bilderna var perfekt för oss, det fanns gott om infallsvinklar att välja på och med de två ombyten kläder jag tagit med så kunde vi få till både stilrena bilder i grått och en omgång bilder där alla barnen var klädda i mina favoritränder. Det kändes helt rätt.

Fotograferingen var över på en knapp timme och när jag kom tillbaka någon vecka senare för bildvisning så blev jag glatt överraskad av ett riktigt stort utbud av bra bilder. Man kan säga att Bodil hade lite bättre procent lyckade fotografier än vad jag själv brukar prestera… Så att välja ut mina favoriter var inte lätt! Men jag kunde ta det i min takt och med Bodils erfarenhet av vad man ska tänka på så är jag så nöjd med de foton jag sedan fick med mig hem. Jag gillade verkligen de kloka orden jag fick höra när det var dags att välja vad som skulle beställas – att jag skulle tänka att man först ska göra en önskelista som om pengar inte var ett problem, sedan kan man titta på kostnaden och välja bort de bilder man känner minst för tills man hamnar på en bra prisnivå.

Det enda jag ångrar med den här upplevelsen är att jag inte tog med mig min man, så vi äntligen kunde få till den där familjebilden jag längtar efter att ha. Faktum är att han själv tidigare varit skeptisk till att fota oss alla tillsammans, men när han såg bilderna vi fick hem så sa han direkt: jag skulle varit med. Utan tvekan kommer vi besöka Bodil igen alla fem!

babyporträtt babyfotografering nyföddfoto gravidfoto
Baby/barn fotografering hos Bergman Hughes Images i Stockholm
Bakom kulisserna hos fotograf Bodil Bergman Hughes.
Bakom kulisserna hos fotograf Bodil Bergman Hughes.
DSC_9446
Så här fint blev syskonfotografiet hemma hos oss!

Web red anm om samarbetet mellan Bonti och Bergman Hughes Images

I december förra året inledde Bonti ett nära samarbete med Bergman Hughes Images. Just nu får alla boende i Stockholmsområdet som bokar eller köper sin barnvagn (valfritt varumärke och oavsett summa) på Bonti ett presentkort som ger en rabatt vid bokning av Bump 2 Baby-paketet (läs mer här). Värde 700 kr. 

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.