Resurs 1

Tips och råd

Här har vi samlat alla våra guider och artiklar med tips och råd som hjälper dig i din vardag som förälder.

Vi föräldrar Läs inlägg

Vi föräldrar

Läs Föräldracoachen Filippas tankar om att vara förälder och om hur du kan hantera oro och stress i ditt föräldraskap.

Tips inför bilresan Läs inlägg

Tips inför bilresan

Att packa bilen inför en bilfärd med familjens yngsta medlemmar kräver lite tetris-skills, en stor portion tålamod och en del planering. Här får du våra bästa tips för att bilfärden ska bli ett trevligt inslag för hela familjen!

Om Hanna Bergenkull Läs inlägg

Om Hanna Bergenkull

Hanna är Diplomerad Sömncoach, utbildad pedagog och hjälper föräldrar att komma tillrätta med sömn som inte fungerar.

Guide till resevagnar Läs inlägg

Guide till resevagnar

Dags att ge sig ut på resa eller vill ni ha en smidig, mindre vardagsvagn? Läs vår guide till resevagnar här för att hitta den som blir allra bäst för er familj!

Visa kärlek Läs inlägg

Visa kärlek

Att bli förälder och få hålla sitt barn i famnen är en obeskrivlig känsla. Så mycket kärlek som går genom vår kropp. Men förutom att gosa med våra barn hur kan vi visa dem kärlek?

Barnmorskan Frida om Barnmorskekrisen Läs inlägg

Barnmorskan Frida om Barnmorskekrisen

Barnmorska Frida arbetar som Barnmorska i Stockholm där den stora "Barnmorskekrisen" pågår. Hon delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser kring både barnmorskekrisen och Covid-19.

Inför förlossningen Läs inlägg

Inför förlossningen

Att förbereda sig inför förlossningen är något du bör göra både fysiskt och mentalt. Barnsjuksköterskan Birgitta ger sina bästa tips om hur du gör detta på bästa sätt.

Checklista bebis Läs inlägg

Checklista bebis

Som blivande förälder är det mycket att tänka på och en del prylar att inhandla. För att hjälpa er har vi tagit fram en checklista med allt ni kan tänkas behöva inom snar framtid till er bebis.

Mammaträning Läs inlägg

Mammaträning

En graviditet är högst individuell och det är viktigt att inte känna någon press i att komma tillbaka med träningen - men för dig som känner dig redo erbjuder Jannice sina bästa tips och råd för hur du kan komma igång.

Träning under graviditeten Läs inlägg

Träning under graviditeten

Att träna och röra på sig under graviditeten är inte skadligt, utan tvärtom riktigt bra. Inte bara för att du själv ska må bra, utan också för graviditeten. Jannice ger sina bästa tips och vad du bör tänka på under varje trimester.

Om Jannice Kovacs Läs inlägg

Om Jannice Kovacs

Jannice är peronlig tränare och driver träningsstudion Movements i Stockholm. I sitt dagliga arbete hjälper hon många nyblivna mammor att stärka kroppen så dom blir ännu starkare än vad dom var innan graviditeten.

5 tips till den gravida Läs inlägg

5 tips till den gravida

Oavsett om du väntar ditt första barn eller varit gravid förut, kämpar med foglossning, kronisk trötthet eller vill ha tips om användbara produkter för den gravida - lovar vi att du kommer hitta något som du kommer ha nytta utav på den här listan med 5 värdefulla tips till den gravida.

Att välja barnvagn Läs inlägg

Att välja barnvagn

Att säga vilka vagnar som är bra utan att veta något om dem som ska rulla den, eller den som ska åka. Det är som att försöka rekommendera en "bra sko" till en person utan att veta vilken storlek personen har, eller om skon skall användas till en bal på slottet eller under träning för ett maraton. 

Att vårda sin vagn Läs inlägg

Att vårda sin vagn

Att vårda sin vagn behöver egentligen inte vara en så stor grej. Det viktiga är att man ser till att göra de där små sakerna i vardagen, det förebyggande underhållet.

Om Josefine Tengqvist Läs inlägg

Om Josefine Tengqvist

Josefines intresse för barnvagnar redan innan hon fick sitt första barn. Precis som vid alla hennes stora köp gjorde hon en stor undersökning och testandes innan hon införskaffade sin första vagn.

Förskolestart - Pirrigt för både stora som små Läs inlägg

Förskolestart - Pirrigt för både stora som små

De flesta av våra barn har börjat denna vecka i förskolan eller i skolan. Efter ett långt sommarlov kan denna förändring kännas lite läskig för vissa av våra barn. Att ha spenderat massor av tid tillsammans med sina föräldrar och syskon, fått massor av uppmärksamhet och nu plötsligt vara borta från sina föräldrar under större delen av dagen kan kännas som minst sagt en utmaning.

Raserianfall - hur kan de undvikas? Läs inlägg

Raserianfall - hur kan de undvikas?

Att våra småbarn får raserianfall, vredesutbrott (tantrum) är en del av deras utveckling. Det är heller inget fel på dig som förälder om ditt barn får fler raserianfall än ditt kompis barn. (Föräldraskam finns tyvärr hos många av oss.) Jag kan tyvärr inte trolla bort ditt barns raserianfall men jag kan göra dem mindre och färre.

Q&A med Filippa Läs inlägg

Q&A med Filippa

Vi anordnar löpande Q&As med föräldracoachen Filippa Forsberg som driver Kidsologi.se. Vi vet att föräldrar ofta delar samma tankar och funderingar och vi har sett att detta har varit ett värdefullt och uppskattat inslag i våra kanaler.Har du frågor som du tror Filippa kan ge tips och råd kring?

Om Filippa Forsberg Läs inlägg

Om Filippa Forsberg

Efter att ha fått min dröm om att bli mamma att gå i uppfyllelse stod jag med min son i mina armar fylld med lycka men samtidigt fylld med osäkerhet. Vad gör jag nu? Var är min manual om hur man gör när mitt barn gråter, när vet jag om mitt barn är hungrig eller bara har ett sugbehov?

Solskydda ditt barn i sommar Läs inlägg

Solskydda ditt barn i sommar

Sommaren är en underbar tid för oss alla och kanske framför allt för våra små. De slipper overaller och kan röra sig på ett helt annat sätt. Vi vet också att barn växer fortare under sommarhalvåret. I solljus ingår ultraviolett strålning, UV-strålning.

Q&A med Birgitta Läs inlägg

Q&A med Birgitta

Vi anordnar löpande Q&As med vår Barnsjuksköterska Birgitta Klang som driver Hedda Hela Livet. Vi vet att föräldrar ofta delar samma tankar och funderingar och vi har sett att detta har varit ett värdefullt och uppskattat inslag i våra kanaler.

Om Birgitta Klang Läs inlägg

Om Birgitta Klang

Jag heter Birgitta Klang och är Barnsjuksköterska och VD för Hedda Hela Livet. Jag har en bakgrund som specialistutbildad sjuksköterska inom barn och ungdom och har även en grundutbildning i KBT.

Tips om amning Läs inlägg

Tips om amning

Amning är inte bara mat, det släcker också törst, ger närhet, kärlek och tröst. Här har vi samlat våra bästa tips om amning!
ARTIKEL 1-70 AV 70.1 
Logga in

Hej!

Är det första gången du ska logga in som medlem på Bonti.se ? Skriv in din mailadress ovan och tryck på "Glömt lösenord". Om det inte fungerar, registrera ett nytt konto med samma mailadress så förs alla dina befintliga poäng över till det kontot.